Mistr sfér

Nový obor Kouzelníka pro JaD a D&D páté edice. Tematicky zaměřen na studium cizích sfér existence.
Napsal Necromancer

Žena zavřea oči, na chvíly se zamyslela, poté ukázala k zemi. Byla si jistá, že ten portál do Astrální sféry se otevřel někde v katakombách pod nimi.


Gnóm v modrém rouchu mávl rukou a kolem běsnícího elementála se sevřely přízračné řetězy. Ten se chvíli vzpíral, ale pak se podvolil kouzelníkově vůli.


Elf se plně soustředil, když pronášel komplikovat zaklínadlo a složitě gestikuloval. Když skončil, otevřel oči a před ním se objevil kruh ověnčený ohněm. Za ním bylo vidět Peklo.


Mistři sfér studují pečlivě fungování jiných světů, buď jako samostatných míst, nebo jako součást multiverzálního celku. Někteří zkoumají podstatu světa a vazby hmoty a prostoru jako takového. Jiní se snaží přijít na jednodušší způsob, jak cestovat mezi světy. A další se snaží zabránit zlým, expanzivním sférám, jako je Devět pekel nebo Propast, aby nepohltili celý vesmír. Tak jako tak, všichni se učí jak cestovat za hranice známého vesmíru a poradit si s věcmi, které nemají co pohledávat v jiných světech.


Schopnosti Mistra sfér

2. Student sfér, Cit pro přemisťování
6. Mezidimemzionální telepatie.
10. Posílené vymýtání
14. Sférický cestovatel


2. Student sfér

Stále

Vytrvalý studiem cizích sfér existence jsi  nashromáždil znalosti, o kterých někteří ani nemají potuchy.


Máš Výhodu ke všem hodům na Inteligenci (Mystiku) v souvislosti s vybavováním si informací o jiných sférách a tvorech, jenž z nich pochází.


2. Cit pro přemisťování

Stále, kdykoliv

Dokážeš vycítit narušení časoprostoru.


Kdykoliv někdo použije teleportační magii nebo schopnost nebo otevře portál s počátečním (vstupním) nebo koncovým (výstupním) bodem v oblasti koule s poloměrem 100 sáhů okolo tebe, tak si to uvědomíš a dozvíš se:

  • Přibližný směr a vzdálenost tohoto bodu.
  • Zda jde o vstupní nebo výstupní bod
  • Cílovou Sféru existence

Nedozvíš se, zda jde o instantní teleportaci nebo otevření stabilního portálu.


Jako Akci můžes soustředit své smysly, a objevit, zda v dané vzdálenosti existuje nějaký už otevřený portál. Pokud ano, dozvíš se i vše výše uvedené. Pokud je portálů otevřeno více, dozvíš se o tom, který je nebo v poslední minutě byl aktivní - pokud žádný takový není, dozvíš se o tom nejbližším.


Na 10. úrovni se rádius tvého vnímání zvedne na jednu míli.


6. Mezidimenzionální telepatie

jednou mezi Dlouhými odpočinky

Dokážeš navázat myšlenkový kontakt, který dosáhne i do jiných světů.


Zvolíš tvora který s tím souhlasí a kterého vidíš, nebo se kterým máš již nějaké telepatické pouto, a sdílíte alespoň jeden společný jazyk. Navážeš na něj neviditelnou strunu. Ta, dokud přetrvává, vytváří mezi vámi stabilní obousměrné telepatické pouto. Takovéto pouto je funkční i když se nacházíte každý v jiné Sféře existence.


Strunu můžeš zrušit jako Akci, a je přetržena, pokud jeden z vás umře, nebo pokud je na některého z vás sesláno Rozptyl magii za účelem jejího přetržení. Jinak spojení trvá neomezeně dlouho, ale můžeš mít jen jednu strunu na jednou.


10. Posílené vymýtání

Stále

Když něco nemá někde co dělat, umíš si s tím poradit.


Kdykoliv sesleš proti Běsům, Nebešťanům, Elementálům či jiným tvorům, kteří nepocházejí ze Sféry kde se zrovna nacházíš (tj. byli do ní přivoláni, či použili jiný způsob sférického cestování), jedno z kouzel s následujícími efekty:

  • Vypuzuje cíl do jeho domovské sféry
  • Paralizuje či jinak spoutává cíl
  • Omezuje jeho vrozené schopnosti
  • Teleportuje jej

má Cíl Nevýhodu k Záchranému hodu.


14. Sférický cestovatel

stále

Cestování mezi světy se pro tebe stalo takovou samozřejmostí, že již nepotřebuješ žádné zvláštní pomůcky

 

Naučíš se kouzlo Přesun sférami, pokud ho ještě neznáš.

 

Navíc již nepotřebuješ ladičku pro kouzlo Přesun sférami, pokud jsi danou sféru již sám alespoň jednou navštívil, nebo pokud k ní máš podrobný popis, třeba z knihy.

Napsal Necromancer 21.04.2022
Diskuze k tomuto článku již probíhá, můžete se přidat zde.
Obsahuje 4 příspěvky.
Věděli jste, že...
Na d20.cz můžete mít svůj vlastní blog. Pokud chcete napsat o nečem, co alespoň vzdáleně souvisí s RPG, můžete k tomu využít našeho serveru. Tak proč chodit jinam? >> více <<
Jak se chovat v diskuzích
Přehled pravidel pro ty, kteří k životu pravidla potřebují. Pokud se umíte slušně chovat, číst to nemusíte. >> více <<
Formátování článků
Stručné shrnutí formátovacích značek zdejších článků, diskuzí, blogů a vůbec všeho. Základní životní nutnost. >> více <<
ČAS 0.18127393722534 secREMOTE_IP: 3.238.228.237